• תורה, מחשבה ומוסר
  • מה ללמוד?

איזה פירוש כדאי ללמוד של מסילת ישרים

הרב יצחק גרינבלט

ד אלול תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב, אני מעוניין להתחיל ללמוד את הספר מסילת ישרים. עם זאת, שמתי לב שישנה פירושים רבים לספר. איזה פירוש אתה ממליץ ללמוד שיהיה מצד אחד פשוט להבנה (עבור בחור שאינו ביני"ש) ומצד שני ייתן גם עצות מעשיות? תודה
תשובה
בס"ד שלום רב. פירושים רבים נכתבו על ספר מסילת ישרים, ואינני ראוי לתת ציון לחיבור זה או משנהו. אם תרצה פירוש מאוד בסיסי ופשוט, אני ממליץ על פירושו של הרב שלמה אבינר שליט"א ואם תרצה דברים אחרים, אני מאוד ממליץ לשמוע סדרת שיעורים על מסילת ישרים וכך לקבל ליווי ללימוד שלך את הספר. באתרים השונים ישנם סדרות של שיעורים על מסילת ישרים. אך לדעתי הדבר הטוב ביותר זה ללמוד עם מישהו, להשתתף בשיעור חי על הנושא וכך הלימוד יהיה טוב ומקדם יותר. אם תרצה אשמח לכוון אותך למקום שיוכל לתת לך זאת. בברכה הרב יצחק גרינבלט.
שאלות שנשאלו על שאלה זו: