שתיית מים לבעל קורא שנצטרד

הרב יוסף אפריון

כ"ז ניסן תשע"ג
שאלה
האם בעל קורא שנצטרד יכול לשתות מים בין העולים ? האם יש דעות שונות ?
תשובה
שלום, יש לדעת שקריאת התורה בבית הכנסת משולה למעין מתן תורה בהר סיני ולכן יש להתייחס אליה בכבוד הראוי, ומשום כך לכתחילה אין לבעל הקורא לדבר בין העליות משום כבוד התורה. אולם בכל זאת הותר לו לדבר בדברים הנלווים לעליות, כגון, להזכיר לגבאי את שמות העולים או לומר מזל טוב לעולה וכד'. [שערי אפרים ג ג; הליכות שלמה תפלה יב דבר הלכה ד] לכן כשיש צורך מותר לבעל הקורא לברך ולשתות בין העליות. כל טוב