• קריאת שמות ושינויים

שינוי שם נורמולוגי

הרב דוד חי הכהן

ט ניסן תשע"ג
שאלה
בס"ד שלום וברכה חברתי שינתה את שמה בהוראת נומרולוגית. את השינוי היא לא עשתה בטקס כלשהו, אלא פשוט השתמשה בשם החדש עד שהשתרש (כבר עשרות שנים). היא מעוכבת הריון כבר שנים רבות ורוצה שנתפלל עליה, עלתה השאלה, באיזה שם להשתמש כשמתפללים עליה. בשמה המקורי או הנוכחי? מה תוקפו של השם החדש?
תשובה
ראשית יש לדעת שלא טוב עשתה ששינתה בלי לשאול תלמיד חכם. אבל עכשיו שכבר היא מוכרת בשני השמות יש להתפלל עליה בשני השמות. ואם היא רוצה שהתפילה תתקבל תתפלל גם היא על עצמה ותקבל להשתדל באיזו מצוה במיוחד (כמו צניעות, טהרה, הדלקת נרות יפים לכבוד שבת וקבלת שבת לפני הזמן) ובע"ה תיוושע.