- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
402
שאלה
שלום הרב.
1)במשפחתי לא מקפידים על ברירת חומוס ושעועית.ניסתי להסביר להם אך לא כ’’כ עלה בידי.
רציתי לדעת האם מותר לי לאכול ממרח חומוס שאימי מכינה אותו(ע’’י טחינה)מגרגרים שלא נברר,וכמו כן האם מותר לי לאכול מהחמין במציאות בה אני יודע שהשעועית לא נבררה.
2) לא מקפידים בביתנו על חיתוך דבר חריף בסכין פרווה,ולפעמים קורה שחותכים חצי בצל בסכין בשרי,ואת החלק הנותר ממשיכים לחתוך בסכין חלבי.רציתי לדעת מה דין הבצל במקרה הזה.
3) לפעמים אימי קונה עלים של גוש קטיף ולפעמים לא.כשיש לי ספקות(ממש לא נעים לי לשאול את אימי,היא תיפגע)האם זה מגוש קטיף,מה הדין,להחמיר או להקל?
תודה רבה.
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
א. חומס אפשר לאכול, כיוון שזה גם מבושל וגם נטחן. בחמין עדיף לא לאכול את החומוס, אבל בדיעבד אפשר להקל כדין עבר ובישל שמתירים בדיעבד.
ב. כאן יש בעיה עם הבצל, אינני רואה לכך פתרון.
ג. להקפיד לא לאכול חי אבל מבושל אפשר להקל.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
האם יש בעיה בשום גבישי שמעורב במוצרים שונים?
הרבנות הראשית לישראל | י"ט אדר תשפ"א

איך מנקים עלים לא גוש קטיף
מכון התורה והארץ | ג מרחשון תשע"א

אופן ברירת עדשים ירוקים
מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תשס"ט

חרקים בשומשום בדיעבד
מכון התורה והארץ | י מרחשון תשע"ו
סלט חציל בטעם כבד עם גבינה צהובה
הרבנות הראשית לישראל | כ"א שבט תשפ"ה

חיוב קריאת שמע על המיטה
הרב נועם דביר מייזלס | כ שבט תשפ"ה
כתיבת פרשיות מהתורה לא על קלף
הרב דניאל קירש | כ"א שבט תשפ"ה
