• קמח, תבלינים וקטניות

איך מנפים קמח שיבול שועל?

מכון התורה והארץ

י"ח אייר תשפ"א
שאלה
קניתי קמח שיבולת שועל שעליו כתוב "יש לבדוק לפני השימוש" ניסיתי כמה פעמים לנפות בסוגים שונים של נפה ולא מצליחה. הקמח לא עובר דרך החורים. מה עלי לעשות? כשכתוב "יש לבדוק..." זה מתכוון לנפות או רק להסתכל בקלות אם יש נגעים? אשמח למענה. תודה
תשובה
בס"ד שלום וברכה מה שעובר בנפה יש להעביר בנפה דקה, ומה שנשאר בנפה (לא עבר בחורים) יש לשטוח על נייר לבן וכדו', ולהעביר לאט לאט מצד לצד. היום יש קמח מלא ארוז בווקום או בחנקן ואז אין צורך בברירה, או שקונים קמח מלא שנטחן באותו היום. שבת שלום יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ