- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
שאלה
שלום הרב. האם מצב הנגיעות בשעועית השתנה באופן שניתן להקל לכתחילה לאכול אותה כשבושלה ללא ברירה לפני כן?
ומה נחשב ב"דוחק" שיאפשר להקל ולאכול את השעועית? האם כשאימי שולחת לי מהתבשיל, עליי להימנע מלאוכלו ולזורקו לפח?
תשובה
בס"ד
שלום וברכה
ברוך השם המצב מתקדם ונהיה יותר טוב, אבל עדיין מוצאים ולכן קשה להתיר לכתחילה. על כן בכל מאכל שהשועית טחונה ומבושלת בודאי שאפשר להקל. אם השעועית שלמה כדאי להוציא ג' גרעיני שעועית ולבדוק אם אין נקבים ולא רואים בעיות מיוחדות אפשר לאכול (אפשר לבדוק אפילו אחר בישול) .
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ