• חלומות

תיקון חלום מפחיד

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז אלול תשס"ד
שאלה
במשך תקופה ארוכה היה לי חלום שנהג לחזור על עצמו בלילות. חלום בו השיניים נופלות או מתמוססות לי בפה. חברתי אמרה לי כי ניתן לעשות תיקון חלומות אם הם חוזרים על עצמם. איך מתייחסת היהדות לחלום מסוג זה? האם עליי לפגוש רב בקשר לחלום זה ולעשות תקון חלום?
תשובה
היהדות אכן מייחסת חשיבות מסוימת לחלומות, לכן אם ראית את החלום יותר משלוש פעמים הייתי ממליץ לך לעשות תענית חלום של יום אחד מהזמן שאת קמה ועד צאת הכוכבים (ולא לשכוח לקבל על עצמך את התענית בתפילת המנחה שלפני יום הצום). אם את לא מרגישה צורך לצום כדי להיטיב את החלום את יכולה ללכת לתפילה במנין שיש בו ברכת כוהנים ובזמן ברכת כוהנים יש נוסח מסוים שצריך לומר להטבת חלום. בכל מקרה אל תשכחי את דברי חז"ל שחוזרים ומזכירים לנו ש"אין חלום ללא דברים בטלים".