• ארועים מעורבים

טיול גיבוש מעורב לגרעין קהילתי

הרב דוד חי הכהן

כ"ו תשרי תשע"ד
שאלה
שלום לרב. אנו קבוצה של משפחות ורווקים/ות אשר נמצאות כחלק מגרעין קהילתי (דתי) בעיר. ישנן מספר שאלות שהתעוררו בינינו ונשמח לקבל תשובה. 1. האם ניתן להתיר טיול מעורב של המשפחות + הרווקים/ות, בהנחה ששומרים על כללי צניעות, כגון לבוש צנוע, שחיה נפרדת וכד´...? (הטיול מהווה טיול גיבוש, על מנת לפעול באוכלוסיות נחלשות כגרעין אחד יציב) 2. לגבי סידורי שינה - האם מותר לרווקים/ות לישון בבית אחד (חדרים נפרדים/ כללי צניעות) כאשר ישנם גם משפחות נשואות בבית? 3. האם מותר לשיר זמירות סביב שולחן השבת יחד? (מספר גברים ומספר נשים וילדים) 4. לגבי מעיין קטן, האם מותר לשבת סביבו ולשכשך רגלים כקבוצה, או שגם שם צריכה להיות הפרדה.? תודה מראש!!!
תשובה
1. ההיתר הוא דחוק וזה תלוי ברמת יראת השמים שיש למשפחות ולצעירים. 2. אין לבחורים ובחורות לישון באותו בית גם אם יש שם משפחות. 3. אם הנשים ינמיכו את קולם והגברים ישירו בקול רם יותר אפשר להקל. 4. גם בזה צריכה להיות הפרדה.