• שאלות כלליות

שתי שאלות בעניין כשרות המטבח

הרב יצחק גרינבלט

כ"ה אלול תשע"ג
שאלה
שלום רב, 1. כיצד מכשירים כוסות פורצלן (כפי הנראה הן חדשות, אך לא ארוזות) שניקנו עבורנו כמתנה בתאילנד? 2. אינני דתית אך אני מנסה לנהל מטבח כשר בביתי החדש. אנו צמחוניים ועל כן כל כלי המטבח חלביים. שאלתי היא כיצד יש לנהוג במזון (צמחוני) שבושל במטבח לא כשר. האימהות שלי ושל בן זוגי מבשלות מאכלים בכלים המשמשים גם לבשר וגם לחלב. כיצד ניתן "להביא אוכל מאמא" מבלי לפגוע בכשרות המטבח שלנו, ומבלי לפגוע ברגשות האמהות. האם יש לחמם ולאכול בכלים נפרדים? תודות מקרב לב
תשובה
ב"ה שלום לך. שמחתי לקבל את מכתבך, לראות כמה את רוצה לעשות טוב, כמה את משתדלת, אף שאת נאלצת להתמודד עם מציאויות לא פשוטות, את עושה כל מה שאת יכולה, ממש כל הכבוד. ברשותך אעבור לשאלותיך אחת לאחת בעזרת ה'. 1. כלים חדשים שנקנו בתאילנד, באופן פשוט לא השתמשו בהם מעולם, ולכן בעקרון לא צריך להכשיר אותם אלא רק עדיף להטביל במקווה כלים, כמו רוב כלי האוכל שקונים מגויים. פשוט לשטוף היטב עם סבון, ולאחר מיכן להטביל אותם בלי ברכה. 2. לגבי אוכל מההורים, הואיל ולא ברור אם האוכל הזה כשר, אי אפשר לחמם אותו בכלים שלכם בלי לפגוע בהם, ולכן אם אפשר, עדיף כמובן לא לאכול אותו, שכן לא ברור שהוא כשר, ופשוט לא לגלות להורים שאתם לא אוכלים, ואם הקשר טוב, אפשר להסביר להורים בעדינות ולנסות לעשות שינויים קלים, כדי שגם האוכל אצל ההורים יהיה כשר. אשמח להיות בקשר ולעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרינבלט.