• במהלך ההריון

אילו בדיקות מותר לעשות במהלך הריון

הרב גדעון ויצמן

י"ב תשרי תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב, ברצוני לדעת אילו בדיקות אני צריכה לעשות ואילו לא? למשל, בדיקה גנטית הבנתי שאין צורך לעשות משום שאני כבר בהריון, ואני לא אפיל את העובר, לא משנה מה בעזר השם. אבל בדיקת שקיפות עורפית ועוד כל מיני שאני לא כ"כ מבינה בהם - איזה בדיקות יש לעשות? אשמח לקבל תשובה מפורטת איזה בדיקות לעשות ואיזה לא, משום שהרופאים ממליצים לעשות הכול. תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, באופן כללי חשוב לעשות בדיקות שיש להן דיוק גבוה ואין פגיעה בעובר לכן חשוב לבצע סקירת מערכות ויש בעיה קשה לבצע מי שפיר או סיסי שלייה, לגבי שאר הבדיקות התשובה תלויה בגיל האשה, מצב הרפואי והסטוריה רפואית ורצון הזוג. לכן בשאלה פרטנית יש לפנות לרב שמבין אני ממליץ לפנות לרב במכון פוע"ה 02-6515050. כל טוב