• הפרדת הכלים

אפשר להגעיל כלי פלסטיק?

הרב אלישיב קפקה

י"ד שבט תשע"ד
שאלה
שלום רב וסליחה על ההפרעה.. אבל מותר להגעיל מגש מפלסטיק או כל דבר מפלסטיק בכלל? תודה רבה
תשובה
באופן כללי יש לומר שכלי פולט מה שבתוכו ע"י אותה הדרך בה בולע. לדוגמא כלי שהשימוש בו הוא ע"י אש ישירה יפלוט ע"י אש ישירה (ליבון) ולא די בהכנסתו לתוך מים רותחים (הגעלה). אמנם כלים שאנו חוששים שמא ההכשר הנצרך להם יקלקל אותם אינם ניתנים להכשרה. למעשה: א. כלי פלסטיק ניתן להכשירו ע"י הגעלה במים רותחים. ב. חשוב לבדוק שהכלי נקי לחלוטין ושאין בו חריצים קטנים שאי אפשר לנקותם. ג. בכל אופן אין להכשיר כלי פלסטיק לפסח. בברכה, הרב אלישיב קפקה כולל הלכה ישיבת בית אל