• שבת ומועדים
  • קטניות

אורז לאשכנז חוזר בתשובה

הרה"ג יעקב אריאל

ה ניסן תשע"ד
שאלה
ראיתי תשובה של הרב בהלכות נדרים בשו"ת חבל נחלתו, אך לא הבנתי ולכן אני שואל למעשה. כמה אנשים שחזרו בתשובה [והמוצא הוא אשכנז], האם יש אפשרות להקל שיאכלו אורז בפסח? כי דעת הריב"ש ,שהשו"ע,ריד,ב הביאו, קבלת הרבים זה רק שנמצאים המקום הקהל שקיבל את הנדר,וכך הבינו החוות-יאיר,קכו.וגם לזכרון-יוסף [שהפת"ש שם מביאו] צריך שהבן גם ינהג כך כדי שזה יחייב אותו,וכאן זה לא היה ,כי רק עכשיו חזרו בתשובה. מה דעת הרב?
תשובה
יש הבדל בין מנהג משפחתי או קהילתי שתלוי בקבלת הבן את מנהג אביו לבין מנהג עדה שלמה דינה ככלל ישראל ליוצאי העדה ואין צורך בקבלה אישית