- שבת ומועדים
- חמץ וכשרות מוצרים לפסח
גרעיני דגן יבשים
שאלה
ראיתי שיש אומרים שגרעיני חיטה וגריסים הם חמץ גמור ויש כאלה שלא אלא שאומרים שזה חמץ טוענים שהגרעינים מורטבים בתהליך ואלה שאומרים שאפשר למכור אומרים שהוא לא נרטב. כיצד ניתן לדעת אם אכן הרטיבו אותם? ומהי באמת המציאות?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה
חיטה שנמכרת כחיטה וכן גריסים נעשים משעורה בארץ לא מורטבים. קמח נעשה מחיטה שהרטיבו אותה.
חג שמח
הרב חגי בר גיורא
"כשר לפסח ערב פסח"
הרב רואי מרגלית | י"ג ניסן תשס"ה

זרעי פשתן בפסח
רבנים שונים | כ"ט ניסן תשס"ד

אכילת טפיוקה בפסח
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ט אדר א' תשע"א

חלב בחו"ל במהלך הפסח
הרב שמואל אריאל | ט"ז ניסן תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
איך להימנע מחלב עכו"ם וג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד
מה פירוש 'באישור הרבנות'?
י"ב תשרי תשס"ד
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
יש תווית או אין תווית?
כ"ז אלול תשס"ג

שווי כתובה היום
כולל דיינות פסגות | ה אב תשע"א

אכילת כבד, מוח ולב
הרב דוד חי הכהן | כ"ג מרחשון תשע"ג
שומרים הפקד לעירך כל היום וכל הלילה
הרב בנימין במברגר | ט"ו אלול תשס"ט

אכילת צלפים
מכון התורה והארץ | כ תמוז תשע"א

בישול בכיריים "אידוקציה" לתבשילים של שבת
הרה"ג יעקב אריאל | ג שבט תשפ"ג
מכירת מוצר שמוגן בפטנט בחנות איביי
הרב משה מאיר אבינר | ב שבט תשפ"ג
