ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
גם הגר"ש עמאר יעביר שיחה בסופ"ש ההכנה לר"ה. שריינת מקום?
שאל את הרב שבת ומועדים חמץ וכשרות מוצרים לפסח

האם קמח חמץ?

שאלה
האם הקמח הנמצא בשוק חמץ וצריך לחסלו או למוכרו, או נתן להצניעו כדין קיטניות?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, לפני שטוחנים את החיטה מרטיבים אותה והיא נשארת רטובה בין 3-9 שעות. קמח של מצות לא מרטיבים את החיטה. מכאן שיש חשש גדול שחיטה של קמח רגיל החמיצה. לכן אין להשאיר את הקמח בבית בפסח או למוכרו לנוכרי, למי שנוהג למכור גם חמץ. בברכה שנזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים, הרב חגי בר גיורא
עוד בנושא חמץ וכשרות מוצרים לפסח

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il