ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

האם קמח חמץ? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב ניסן תשע"ג

האם קמח חמץ?


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
האם הקמח הנמצא בשוק חמץ וצריך לחסלו או למוכרו, או נתן להצניעו כדין קיטניות?

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה,

לפני שטוחנים את החיטה מרטיבים אותה והיא נשארת רטובה בין 3-9 שעות. קמח של מצות לא מרטיבים את החיטה. מכאן שיש חשש גדול שחיטה של קמח רגיל החמיצה. לכן אין להשאיר את הקמח בבית בפסח או למוכרו לנוכרי, למי שנוהג למכור גם חמץ.

בברכה שנזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים,
הרב חגי בר גיורא

השאלה "האם קמח מלא/שיפון/כוסמין חמץ?" נשאלה בהמשך לשאלה זו.
השאלה "גביעים של גלידה" נשאלה בהמשך לשאלה זו.
השאלה "לאכול לפני התפילה בשבת" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il