• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

תשובה על כיבוי האור בשבת

הרב דוד חי הכהן

ד אייר תשע"ד
שאלה
התארחתי אצל אחותי בחו״ל בשבת והם השאירו שני מנורות דולקות בסלון איפה שהייתי אמורה לישון כי בחדר היו ההורים שלי שנחרו ולא יכולתי לישון איתם המנורות חוברו לשעוני שבת מנורה אחת נכבתה באחת בבוקר והשנייה המשיכה לדלוק ולא יכולתי להירדם וגם לא הרגשתי כל כך טוב היו לי כאבי בטן לכן מרוב יאוש הזזתי את שעון השבת והאור נכבה מה הדין לגבי מקרה זה יש לי ממש עוגמת נפש מהמעשה?
תשובה
אם המנורה כבתה תוך כדי סיבוב השעון הרי היה בזה חילול שבת אסור מהתורה וצריך כפרה ע"י שתקבלי במשך ארבעים יום לא לאכול בשר (חוץ משבתות וחגים כמובן) ולא לשתות יין, ובל יום תתני צדקה בקופה ותאמרי שזה לכפרת העוון. אך אם סיבוב השעון לא כיבה מיד, די בשלושה ימים במה שהזכרתי וד' יסלח לך.