• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

המשך לשאלה - איך למלא את היום..

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ד תשרי תשפ"ג
שאלה
תודה רבה לרב שלמה יוסף וייצן על התשובה. אוקיי הבנתי שיש עניין/אידיאל גם בלעבוד ואני אבדוק את זה יותר לעומק, הארת את עיניי , תודה רבה לך! אבל בכל זאת הרב, אישה בת 85 חולה במיליון דברים, לדוגמא סבתא שלי, חולה קשה, בת 85 ברוך ה עד 120, כל היום שוכבת על המיטה לא יכולה כמעט לעשות כלום, בשביל מה היא בעולם הזה, מה היא צריכה לעשות, אי אפשר לעבוד, אי אפשר ללמוד תורה, מה כן תפקידה בעולם? איך היא תמלא את היום בכל רגע ורגע? אני מאמין שאם ריבונו של עולם הביא אותנו לעולם הוא הביא לנו כמה תפקידים לעשות בעולם, שאפשר לעשות אותם בכל רגע ורגע בחיים שלנו, כי אם יש שניה אחת מיותרת שאין מה לעשות, אז בשביל מה שיביא לנו אותה? (שוב אני חוזר, חוץ מהדברים הגופניים והחומריים שהם חובה- אוכל, שינה, מקלחת, זמן פנוי עם עצמך משפחה.. וכו..) אז מה האשה הזאת תעשה בגיל 85 ?? בשביל מה היא כאן? מה תפקידה? מה ייעודה? מה משמעותה?
תשובה
שלום רב המעבר מהעולם הזה לעולם האמת אינו פשוט והוא במקרים רבים לא קורה ברגע אחד אלא הוא תהליך קשה של מעבר. היעוד של התקופה הזאת הוא כפול. ראשית למי שצריך לעבור לעולם האמת שיעבור בצורה הכי מושלמת שאפשר. זה כולל יוסורין וזיכוך גופני. וזה כולל חיזוק באמונה ובכך שמקבלים את היסורים באהבה ובהבנה. היעוד השני הוא בעבור כל הסביבה הקרובה למי שמתקשה. הסביבה נבחנת בכך שהיא מנסה להטיב ולהקל על מי שאין בידו להטיב לעצמו. כך כל הסביבה נבחנת ומתאתגרת בהטבה ובהתעלות בעשייתם. כל טוב
שאלות שנשאלו על שאלה זו: