• בגינה ובשדה

עבודת קרקע בשמיטה

מכון התורה והארץ

כ"ה אייר תשע"ד
שאלה
שלום הרב. אני כעת מרחיב את הבית וכנראה זה עומד להסתיים בשנת השמיטה. אני מעריך שתהיה פסולת בנין מסביב לבית בסיום ההרחבה. האם מותר לפנות את כל שאריות הבטון ושברי האבנים מהקרקע בסיום הבניה בשנת השמיטה? אני עדיין לא יודע אם אני מתכוון לשים באותו אזור דשא ופרחים, או לרצף את כל האזור שם.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' לגבי מילוי בריצוף אין כל בעיה לפנות על מנת לבנות. אבל אם מדובר לעשות דשא אי אפשר למלא באדמת גן, אלא א"כ תמלאו באדמה שלא זורעים בו ולאחר השמיטה תחליפו (הוצאות כספיות), כמו כן אפשר להניח דשא סינטטי. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון