- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ניפוי קמח מלא
שאלה
האם ניתן לנפות קמח מלא ואיך בדיוק?
תשובה
מי שקשה לו לברור היטב קמח מלא, יקנה קמח מלא תוך 24 שעות לטחינתו ויניחו במקרר בקור של 16 מעלות ואז אינו צריך לנפותו שוב. בנפה גדולה יותר עוברים גם ביצי החרקים ומתפתחים.
להמשך הדיון בנושא.
לתשובת הרב יוסף דהאן שליט"א.
בעניין קמח רגיל:
לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.
לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א.

הוספת קמח לא מנופה לעיסה
מכון התורה והארץ | כ אייר תש"ע

איך מנפים קמח שיבול שועל?
מכון התורה והארץ | י"ח אייר תשפ"א

שתיית תה עם עלים
מכון התורה והארץ | כ"ה תשרי תשע"ח
ניפוי סולת
הרב אליעזר מלמד | ז תמוז תשס"ב

מכון התורה והארץ

חרקים בלוף
כ"ח אלול תשס"ב

חילול מעשר שני
כ"ט כסלו תשס"ג

תירס קלחים
ג טבת תשס"ג

נתינת מעשר ללוי מטבל ודאי בזה"ז
ו שבט תשס"ג

ברכה על הקשת
רבנים שונים | ו מרחשון תשס"ט

ברכה על נטיעת עצי פרי
מכון התורה והארץ | כ"ב אב תשס"ז
תפילה נגד רעידות אדמה חס ושלום לא עלינו
הרב אוריאל טויטו | ב טבת תשס"ט

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

הזכרת האמהות של המלכים
הרב רפאל וסרטיל | ט"ו שבט תשפ"ג

קריטריונים לברכת שהחיינו על פרי חדש
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ו שבט תשפ"ג
מיכל בת שאול
הרב חיים שריבר | ט"ו שבט תשפ"ג
