שאלה
שלום הרב,
חתכתי בצל גדול בסכין בשרית (שאינה בת יומה), ואח"כ (בערב) חתכתי את החתיכה שנותרה עם סכין חלבית (שאינה בת יומה):
א. מה דין הסכין החלבית?
ב. מה דין הבצל?
עוד שאלה, חתכתי בצל בסכין בשרית שאינה בת יומה ובטעות טיגנתי אותו בסיר חלבי שאינו בן יומו, שהיה בו מעט שמן:
א. מה דין הבצל?
ב. מה דין הסיר?
תודה רבה!!
תשובה
1. השו"ע בדעת י"א פסק - שבצל 'סופג' מטעם הבשר אף אם הסכין אינו בן יומו ולכן חתיכת הבצל שנותרה ספגה מבשר וחלב.
כך פסק הרמ"א ,והאחרונים הספרדים כה"ח צו,י.
א. הסכין צריכה הכשר.
ב. הבצל נאסר.
2.א. הבצל מותר. (גם אם היית מבשל בשר ממש הבשר מותר)
ב. הסיר צריך הגעלה או ליבון קל.
(לדעת השו"ע - החומרא רק בסכין בת יומא - כיון שכתב ביש אומרים נוהגים להחמיר ומקילים בהפסד מרובה.)