- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
921
שאלה
שלום הרב,
חתכתי בצל גדול בסכין בשרית (שאינה בת יומה), ואח"כ (בערב) חתכתי את החתיכה שנותרה עם סכין חלבית (שאינה בת יומה):
א. מה דין הסכין החלבית?
ב. מה דין הבצל?
עוד שאלה, חתכתי בצל בסכין בשרית שאינה בת יומה ובטעות טיגנתי אותו בסיר חלבי שאינו בן יומו, שהיה בו מעט שמן:
א. מה דין הבצל?
ב. מה דין הסיר?
תודה רבה!!
תשובה
1. השו"ע בדעת י"א פסק - שבצל 'סופג' מטעם הבשר אף אם הסכין אינו בן יומו ולכן חתיכת הבצל שנותרה ספגה מבשר וחלב.
כך פסק הרמ"א ,והאחרונים הספרדים כה"ח צו,י.
א. הסכין צריכה הכשר.
ב. הבצל נאסר.
2.א. הבצל מותר. (גם אם היית מבשל בשר ממש הבשר מותר)
ב. הסיר צריך הגעלה או ליבון קל.
(לדעת השו"ע - החומרא רק בסכין בת יומא - כיון שכתב ביש אומרים נוהגים להחמיר ומקילים בהפסד מרובה.)
מאכל חריף
כולל הלכה בית אל | ז אב תשע"ה

מחבת פרווה וכף חלבית בחריף
הרה"ג דוב ליאור | כ כסלו תשס"ט

סכין שחתכו בה בשר בצלחת
הרה"ג דוב ליאור | כ"ו אלול תשע"ב
האם סלק הוא דבר חריף?
הרבנות הראשית לישראל | י"ב אלול תשפ"ד

החזיר מוצר שקנה במחיר מבצע והחזירו לו מחיר מלא.
הרב מיכאל יומטוביאן | כ"א שבט תשפ"ה
כתיבת פרשיות מהתורה לא על קלף
הרב דניאל קירש | כ"א שבט תשפ"ה

סידור על מיטת שינה.
הרב יצחק בן יוסף | כ שבט תשפ"ה
