שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום, אני מבינה כי הזהירות בבצל הוא משום חריפותו. ובבישול/טיגון אין בעיה משום שהופך למתוק. האם לאחר הכנת מאכל עם בצל בטיגון/בישול בכלי בשרי ניתן לחמם את המאכל (מרק/תבשיל) בכלי חלבי במיקרוגל? תודה
תשובה
שלום וברכה! תשובה: אכן לאחר הבישול והטיגון הבצל מאבד את חריפותו, אך אם עצם הבישול או הטיגון הראשוניים בעוד הבצל היה עדיין חריף נעשו בכלי בשרי-הבצל נחשב כבשרי גם לאחר שבטלה חריפותו, ולדברי הכל יהיה אסור לחמם אותו במיקרוגל וכלים חלביים אף שהם נקיים (ואם טעו וחיממו: דין המאכל: אם הכלי החלבי היה בן יומו המאכל נאסר, ואם אינו בן יומו המאכל מותר. דין הכלי החלבי: נתון במחלוקת אחרונים, וככלל ראוי להחמיר ובמקום שהדבר מורכב רבים נהגו להקל ובוודאי אם לא היה בן יומו). על כך יש להעיר שתי הערות: 1. לספרדים אם הכלי הבשרי לא היה בן יומו, ניתן בדיעבד להקל בבצל שכבר טוגן בכלי בשרי ולחממו כעת לכתחילה בכלים חלביים. 2. אם הבישול או הטיגון הראשוניים של הבצל היו עם מאכלים מרובים יותר ממנו - אין כאן דין של מאכל חריף. אלא של מאכל רגיל שבושל בכלי בשרי שלאחר שקרה ובושל כך יהיה מותר לאכלו בכלים חלביים (ולספרדים גם עם חלב ממש). בברכה, הרב עודד מילר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il