ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בישול בצל בכלי בשרי וחימומו בכלי חלבי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י כסלו תשע"ו

בישול בצל בכלי בשרי וחימומו בכלי חלבי


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום,

אני מבינה כי הזהירות בבצל הוא משום חריפותו. ובבישול/טיגון אין בעיה משום שהופך למתוק.
האם לאחר הכנת מאכל עם בצל בטיגון/בישול בכלי בשרי ניתן לחמם את המאכל (מרק/תבשיל) בכלי חלבי במיקרוגל?

תודה



תשובה:
שלום וברכה!

תשובה:
אם הבצל טוגן/בושל בכלי בשרי שהינו נקי משאריות בשר, וכן הכלי החלבי והמיקרוגל נקיים משאריות חלב - מותר לחממו בכלי בתוך המיקרוגל.

הרחבה:
א) בבישול בכלי בשרי נקי, ישנו הבדל בין דבר חריף לדבר שאינו חריף: דבר חריף יחשב שבלע טעם בשר גם מכלי שאינו בן יומו, ושאר מאכלים שאינם חריפים יחשבו שבלעו טעם בשר רק בכלי בן יומו (עיין לקמן שההשלכה היא בעיקר לדעת הרמ"א).
ב) אכן בצל שכבר התבשל אין דינו כדבר חריף, אך אם הוא התבשל בסיר בשרי הוא כבר הפסיק לקבל טעם עם תחילת הבישול-לפני שהתמתק.
ג) בצל שטוגן או בושל בכלי בשרי נאסר באכילה עם מאכלי חלב לדעת הרמ"א. אמנם הוא מותר באכילה בכלים חלביים שאין בהם כעת אוכל חלבי ממשי.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il