- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
764
שאלה
שלום, לא הבנתי למה הבצל עצמו מותר(בשאלה 2 ב) שהרי בתחילה קיבל טעם ראשון מהסכין הבשרית(שזהו כוחו של הסכין), ואח"כ קיבל נ"ט מהסיר החלבי? שהרי אם חיתוך בסכין מעביר טעם ראשון לשבח(שהרי נהיה בשרי בן יומו) כ"ש שבישול בכלי יעביר טעם ראשון לשבח, שלא כבישול בשר בסיר שאינו בן יומו שאינו גורם לטעם לשבח.. (האם כוונת הרב היתר רק לפוסקים כשו"ע אבל לרמ"א יש להחמיר או לכו"ע יש להקל?)
(מצטער על הטרחה.. השאלה נוגעת הרבה פעמים למעשה)
תשובה
התשובה לכול העדות , יש פוסקים שיקלו יותר לספרדים.
נניח שהבצל כמו בשר ממש ,גם בשר שבושל בסיר שאינו בן יומו מותר ולא יהיה יותר חמור.

דין קרש פרווה שנחתך עליו בצל עם סכין בשרי
רבנים שונים | כ"ג אדר ב' תשע"א

בצל מטוגן חריף?
הרה"ג יעקב אריאל | כ אב תשפ"ד

בצל שנחתך בסכין שאינה פרווה
הרה"ג דוב ליאור | ט"ז תשרי תשס"ו
