שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום, לא הבנתי למה הבצל עצמו מותר(בשאלה 2 ב) שהרי בתחילה קיבל טעם ראשון מהסכין הבשרית(שזהו כוחו של הסכין), ואח"כ קיבל נ"ט מהסיר החלבי? שהרי אם חיתוך בסכין מעביר טעם ראשון לשבח(שהרי נהיה בשרי בן יומו) כ"ש שבישול בכלי יעביר טעם ראשון לשבח, שלא כבישול בשר בסיר שאינו בן יומו שאינו גורם לטעם לשבח.. (האם כוונת הרב היתר רק לפוסקים כשו"ע אבל לרמ"א יש להחמיר או לכו"ע יש להקל?) (מצטער על הטרחה.. השאלה נוגעת הרבה פעמים למעשה)
תשובה
התשובה לכול העדות , יש פוסקים שיקלו יותר לספרדים. נניח שהבצל כמו בשר ממש ,גם בשר שבושל בסיר שאינו בן יומו מותר ולא יהיה יותר חמור.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il