ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הפרדת תחתיות לחלבי ובשרי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י סיון תשע"ד

הפרדת תחתיות לחלבי ובשרי


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום הרב,

יש לי שתי שאילות.
1. יש לנו כיור טרף, אנחנו שוטפים כלים באוויר. אם נופל סקוטז לתוך הכיור, מה לעשות? האם זה משנה אם יש שאריות של אוף או שומן?
2. אנחנו ברוך השם התחזקנו בנושא של כשרות. התחלנו להקפיד לשים סירים בשריים חמים רק על המגש ותחתית וסירי חלב - על חלבי, גם הפרדה במפות. קודם לא הקפדנו לכן היה לנו ספק על התחתיות של הסירים. מה ההמלצה של הרב לגבי הסירים, האם צריך להכשירם?
מה הדין של הסיר חם מאוד שהנחתי על השולחן טרף בלי מפה (כך עשו לפני) או שיש, שולחן לא רטוב ובלי שאריות אוכל?

תודה רבה

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
א) אם רוחצים במים קרים אין בעיה. טוב להוציא את השאריות מהכיור בין בשרי לחלבי והפוך.
ב) אין טעם עובר מכלי לכלי או לשולחן רק שיש רטיבות חמה.
ישר כח
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il