• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקה מוקדמת של נרות שבת

הרב יאיר וסרטיל

י"ט סיון תשע"ד
שאלה
כדי להדר בשמירת שבת, אנסה, בס"ד, לקבל את השבת מוקדם ב10 דקות מהזמן המפורסם. האם ראוי להדליק את הנרות בזמן זה, או שיש להדליק את הנרות בזמן המפורסם? האם יש לקבל, ובאיזה אופן, שהנוהג אינו בגדר של נדר?
תשובה
אכן עלייך להדליק נרות בזמן זה, מכיוון שאם תקבלי שבת שוב לא תוכלי להדליק נרות. יש להקפיד לקבל שבת ולהדליק נרות רק לאחר פלג המנחה (בהקדמת 10 דק' מהזמן שבלוחות בודאי אין בעיה). יש לומר בפעם הראשונה שבכל הפעמים את מתכוונת שלא לקבל על עצמך מנהג זה כנדר. בברכה,