- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
שאלה
בס"ד
כן כבוד הרב, הטוסט היה חלבי טוסט עם גבינה
הוא היה מטוסטר לחיצה ונגע בסיר בשרי קר..
תודה רבה מראש
תשובה
כיוון שהסיר היה קר, הרי שגם אם גבינה נגעה בסיר היא הבליעה טעם רק בשכבתו החיצונית של דופן הסיר ("כדי קליפה"). על כן ניתן להכשיר את הסיר בדרך נוספת מאשר הגעלה, והיא על ידי עירוי מים רותחים מכלי ראשון.
הדרך הטובה ביותר להכשיר על ידי עירוי נעשית כך:
יש להרתיח מים במיחם, וכאשר המים מבעבעים יש לפתוח את הברז (בעוד כפתור המיחם נשאר על מצב "הרתחה") מעל הסיר, ולוודא שעל כל האזור שבו נגע הטוסט מגיעים מים י ש י ר ו ת מהברז (ולא שהם נופלים על צד אחד ומשם נוזלים לחלקים אחרים של הסיר).
בברכה,
הרב עודד מילר