ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

זעפרן וכרכום | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד אדר תשע"ה

זעפרן וכרכום


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום כבוד הרב.
רציתי לדעת האם הזעפרן (מין עשב מיובש יקר שחמותי קונה אותה בקופסה בגודל קופסת גפרורים ומכניסה כמה עלים ממנו לתבלינים בפסח) מותר לאכילה לאשכנזים בפסח?
ומה לגבי הכרכום (התבלין הצהוב)?

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
הרבה מהלכות חג הפסח תלויים במנהגים ולפעמים גם באותה עדה קיימים מנהגים שונים.
הרמ"א(אורח חיים תס"ז, ח') כותב "שהמנהג שלא לאכול כרכום שקורין זפרין". המשנה ברורה(ל"ג) מביא מהדרכי משה שהסיבה היא משום שמערבבים בו סולת ושאור. הוא מוסיף שאף כרכום הגדל בגינת ביתו...נוהגים בו איסור מפני מראית העין. בויקיפדיה מובא:"התבלין המופק מהשורש...אבקת התבלין הנמכרת בשווקים לרוב אינה תבלין טהור ומכילה חומרים נוספים פרט לכורכום עצמו". לכן יתכן שהסיבה הנ"ל קיימת בכרכום או זעפרן טחון אבל בזעפרן טבעי שנראה כחוטים חומים אין חשש לאיסור. לכן ברור שליוצאי מרוקו מותר להשתמש בזעפרן טבעי אלא אם כן ידוע להם מנהג משפחתי אחר. ומי שמקבל את פסיקות הרמ"א כפשוטם אוסר את השימוש בכרכום וזעפרן.
בברכה שנזכה לאכול מהזבחים והפסחים השנה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il