• יחוד

ייחוד

הרב דוד חי הכהן

כ"ג אייר תשע"ו
שאלה
1. האם גוש דן נחשב לעיר אחת בדין בעלה בעיר (ייחוד עם אשה נשואה)? 2. מי נחשב לאדם כשר לעניין ייחוד, האם צריך אדם ששומר נגיעה או שמספיק אדם שלא חשוד על פריצות? ובעצם, האם ייחוד נועד למנוע נפילה כלשהי בצניעות, כולל נגיעה או דווקא להציל מפריצות? או שיש בזה גדר אחר?
תשובה
כיון שגוש דן גדול מאוד קשה להקל בזה אם המרחק גדול בין מקום האיש לביתו. מי שחשוד על פריצות, או לא נזהר מנגיעה איננו נחשב כשר לענין יחוד. שמירה וזהירות מיחוד הם מגן והצלה מנפילות שיכולות להיות גם אצל צדיקים.