• כוונה וחשק להתפלל

תפילה מהלב

הרב ש. יוסף וייצן

י"ט טבת תשע"ז
שאלה
שלום כבוד הרב, אני בכיתה י"ב, וקשה לי עם הכוונה בתפילה. לפי מה שהבנתי התפילה היא דיבור עם ה’, בקשה ממנו, ודיבור צריך לבוא מהלב. אני מרגיש שהתפילה לא באה לי מהלב, ולכן בזמן שאני מתפלל או מברך ברכות אני צריך להתאמץ (מאוד) כדי להתכוון למילים שאני אומר. אני חושב שהעובדה שהנוסח של התפילה קבוע והוא לא בעברית מודרנית יוצרת חלק גדול מהקושי. יש לציין שאני מבין בדרך כלל את פירוש המילים בתפילה ובברכות, ולמרות זאת הקושי קיים. אשמח אם תוכל בבקשה לתת לי עצות כיצד להצליח להתפלל ולברך מהלב. תודה מראש
תשובה
שלום רב העיצה לקחת כל פעם חלק אחר בתפלה או בברכות ובה להתכוין. תכתוב לעצמך את הברכה בלשון שלך. תכתוב מדוע יש חשיבות בברכה זו. תתרגל ללשון של התפלה. תמצא את היופי שיש בלשון אנשי כנסת גדולה. כך תתקדם כל טוב