• גוים והיחס אליהם

העסקת עוזרת נוצריה

הרב עזריה אריאל

ח סיון תשע"ז
שאלה
1.מותר להעסיק עוזרת נוצריה בבית לנקיון מידי פעם (גם מצד לא תחנם)? 2. מותר להחמיא לה ולשבח אותה על עבודתה ובכלל להיות חביבה אליה?(היא המטפלת של שכנתי הקשישה ועובדת במסירות)
תשובה
מותר להעסיק עוזרת נוצריה בניקיון. איסור "לא תחנם" פירושו שאין למכור קרקע בארץ ישראל לעובדי עבודה זרה, אבל אין פירושו איסור להעסיק אותם (בפרט כאשר תעסוקה זו איננה - על פי החוק - תנאי לשהייתה בארץ). מותר בהחלט להחמיא לעובדת על עבודתה המסורה ולהיות חביב אליה, כפי שמתבקש מכללי הנימוס ו"דרכי שלום" (ראו שו"ע יו"ד סי' קנא סי"ב ושו"ת עטרת פז ח"א כרך ג אה"ע סי' ה ד"ה וגם עוד).