• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

מזון דגים בפסח

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז שבט תשס"ה
שאלה
ברשותי דגים טרופיים אשר ניזונים ממזון חמץ. ישנו מזון מיוחד אשר מתפרק לאט לאט במשך שבוע, כך שאין צורך להאכיל את הדגים במשך הזמן הזה. האם מותר לי להניח מזון כזה באקווריום בערב פסח, וכך להימנע מלהאכיל את הדגים במשך החג, או שעל כל צורה של חמץ שנמצא במים חלים איסורי בל יראה ובל ימצא ואיסור ההנאה?
תשובה
ברור שאם החמץ הזה ראוי לאכילת בעלי חיים בפסח שאסור להשהותו, היות ולא נהפך לעפר לגמרי שאז במקרה זה פוקע ממנו שם חמץ, על אף ששם אותו לפני פסח היות וראוי לאכילתם אסור. ולכן יצטרך להחליף את הרכב המזון לדגים לפני פסח לכשר לפסח.