ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בשר נא צלוי - כשר?! | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ג אדר א' תשס"ה

בשר נא צלוי - כשר?!


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
כיצד יתכן כי במסעדות (כשרות), בשר צלוי עדיין מכיל לפעמים מעט דם? בפרט אם הוא "נע" כהגדרתו?

תשובה:
גם אם הבשר עדיין נא, עיקר הדם כבר יצא. מה שנשאר נקרא בלשון ההלכה "מוהל" ולמרות שהוא אדום הוא מותר באכילה כיוון שאינו דם. לאחר שהבשר נצלה והגיע לחצי בישולו אין בו יותר דם אסור והוא מותר באכילה. דבר זה נכון בין אם הבשר הוכשר ובין אם לא.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il