ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

בשר נא צלוי - כשר?!

הרה"ג דוב ליאורג אדר א' תשס"ה
617
שאלה
כיצד יתכן כי במסעדות (כשרות), בשר צלוי עדיין מכיל לפעמים מעט דם? בפרט אם הוא "נע" כהגדרתו?
תשובה
גם אם הבשר עדיין נא, עיקר הדם כבר יצא. מה שנשאר נקרא בלשון ההלכה "מוהל" ולמרות שהוא אדום הוא מותר באכילה כיוון שאינו דם. לאחר שהבשר נצלה והגיע לחצי בישולו אין בו יותר דם אסור והוא מותר באכילה. דבר זה נכון בין אם הבשר הוכשר ובין אם לא.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il