- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
בשר נא צלוי - כשר?!
שאלה
כיצד יתכן כי במסעדות (כשרות), בשר צלוי עדיין מכיל לפעמים מעט דם? בפרט אם הוא "נע" כהגדרתו?
תשובה
גם אם הבשר עדיין נא, עיקר הדם כבר יצא. מה שנשאר נקרא בלשון ההלכה "מוהל" ולמרות שהוא אדום הוא מותר באכילה כיוון שאינו דם. לאחר שהבשר נצלה והגיע לחצי בישולו אין בו יותר דם אסור והוא מותר באכילה. דבר זה נכון בין אם הבשר הוכשר ובין אם לא.

צלייה על גז ביתי
הרב שלום אילוז | ט"ז כסלו תשס"ז
השריית כבד שלא מלחו אותו ברוטב
הרבנות הראשית לישראל | ו כסלו תשפ"ב

מתארח בבית שאוכלים עוף בכשרות רגילה
הרב נועם דביר מייזלס | ל תשרי תשפ"ב
הכשרת כבד במסעדה ובבית
הרבנות הראשית לישראל | י"ט סיון תשע"ד

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

ברכות השחר לפני עלות השחר
ל שבט תשס"ב

שטיפת כלים בשבת
כ"ט שבט תשס"ב

תהלים בלילה
ל שבט תשס"ב

נקמה בגויים
ו אדר תשס"ב
קבלת שבת מוקדמת
הרב יוסף אפריון | א תמוז תשע"א
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע

רכיבה על אופניים ביום הכיפורים
הרב שמואל הולשטיין | ז תשרי תשס"ט
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע
צום יום כיפור לחולה קרונה
הרב פרופ' נריה גוטל | ז תשרי תשפ"ד
אכילת לחם בחו"ל
הרב פרופ' נריה גוטל | ז תשרי תשפ"ד
