שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

בשר נא צלוי - כשר?!

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ג אדר א' תשס"ה
שאלה
כיצד יתכן כי במסעדות (כשרות), בשר צלוי עדיין מכיל לפעמים מעט דם? בפרט אם הוא "נע" כהגדרתו?
תשובה
גם אם הבשר עדיין נא, עיקר הדם כבר יצא. מה שנשאר נקרא בלשון ההלכה "מוהל" ולמרות שהוא אדום הוא מותר באכילה כיוון שאינו דם. לאחר שהבשר נצלה והגיע לחצי בישולו אין בו יותר דם אסור והוא מותר באכילה. דבר זה נכון בין אם הבשר הוכשר ובין אם לא.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il