• שבת ומועדים
  • שנים מקרא ואחד תרגום

ההבדל בין החזון למציאות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ב אדר א' תשס"ה
שאלה
יש לי חבר שאומר שהחזון הוא ארץ ישראל השלימה אבל אנחנו לא יכולים להילחם עליה נגד אומות העולם עד שיבוא המשיח. מה עלי לענות לו?
תשובה
אנחנו לא צריכים להלחם נגד כל האומות. עלינו רק לעמוד על שלנו ולא לוותר. ויש לנו הכח לעמוד על שלנו בעזרת ד' ית'. לא בכדי הקב"ה נתן בידינו את הארץ שבידינו ונתן לנו צבא חזק שיכול להדוף את כל הלחצים עלינו. אנחנו רק צריכים להאמין בד' ולהאמין בכח שד' נתן לנו. וככל שנתאמץ יותר לשמור על ארץ ישראל ועל כל המצות כן נקרב את בואו של המשיח.