• צומח ובעלי חיים

ציפור תוכון כשר? מותר לגדלו?

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

כ אדר תשע"ח
שאלה
האם תוכון נחשב ציפור כשר? האם מותר לי לגדלו בבית כציפור מחמד?
תשובה
תוכון הינו בוודאות ציפור לא כשר. מותר לגדלו בבית כציפור מחמד. יש הנוהגים על פי קבלה ואינם מגדלים ציפורי מחמד בביתם כלל בין אם הם כשרים ובין אם לאו. (ב"י יו"ד סימן קיז, החיד"א בברכי יוסף שם אות ב, כף החיים שם ס"ק ה בשם הלבוש, שו"ת בצל החכמה ח"ה סימן לה, ספר חסידים סימן תתרלח, ובספר שמירת הגוף והנפש ח"ב סימן רמו ע"ש, עוד בענין גידול ציפורים ושאר חיות מחמד ועניני צעב"ח בספר צער בעלי חיים בהלכה ובאגדה – לרב יצחק נחמן אשכולי מאופקים - פרק ז).