• כל השאלות

בעל מלאכה שגרם נזק

הרב מיכאל יומטוביאן

ו תמוז תשע"ח
שאלה
בעל מלאכה שקיבל כלי לתיקון והזיק לו יותר מהקלקול שהיה כבר, צריך לשלם על הנזק?
תשובה
ראשית נדגיש, בויכוח בין שני אנשים אי אפשר להכריע את הדין בלי לשמוע את שני הצדדים. בשורות הבאות נכתוב רק את העקרון ההלכתי במקרה כזה. אם בעל המלאכה אינו נחשב מומחה, הרי שהעיסוק שלו בחפץ נחשב לפשיעה והוא חייב לשלם על הנזק. אם מדובר במומחה,אז יש חילוק בין מתקן בשכר לבין מתקן בחינם. אם תיקן בחינם,פטור על הנזק כמו שומר חינם שפטור אם שמר על חפץ כראוי ובכל זאת הוא נגנב או אבד ממנו. אמנם אם קיבל את העבודה בשכר, אחריותו גדולה יותר, וחייב לשלם על הנזק שנגרם. (שולחן ערוך חושן משפט סימן שו)