• תפילין

תפילין של ר"ת בראש חודש

הרב יצחק בן יוסף

ל מרחשון תשע"ט
שאלה
האם מותר להניח תפילין של רבינו תם לאחר מוסף למי שלא הספיק להניח לפני מוסף?
תשובה
נכון להניח תפילין לפני תפילת מוסף. הרחבת תשובה: החיד"א התיר לשליח ציבור להניח תפילין רבינו תם לאחר מוסף מפני טורח הציבור, אך הבא"ח חלק עליו. ויש שהתירו להניח לאחר מוסף (מהר"מ שיק ורמ"ע מפאנו) ולכן לכתחילה יחלוץ תפילין לאחר קדיש תתקבל לאחר אמירת ההלל ויניח טרם שיוציאו ספר תורה. כאשר יש קושי בדבר כמו שליח ציבור יניחם לאחר מוסף. (מקורות: מחזיק ברכה כה,יג. בא"ח ויקרא יח.ילקו"י תרה)