איך קיימו אדם וחוה "פרו ורבו"?

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

י כסלו תשע"ט
שאלה
לאדם וחוה נולדו שני ילדים, קין והבל. איך הם קיימו "פרו ורבו"?
תשובה
לאדם וחוה נולדו עוד כמה ילדים: רש"י בבראשית ד, א. מביא את דברי המדרש את קין, את אחיו את הבל - שלש אתים ריבויים הם, מלמד שתאומה נולדה עם קין, ועם הבל נולדו שתים, לכך נאמר ותוסף. בבראשית ד, כה כתוב "וידע אדם עוד את אשתו ותלד בן ותקרא את שמו שת כי שת לי אלהים זרע אחר תחת הבל כי הרגו קין". ובבראשית ה, ד כתוב "ויהיו ימי אדם אחרי הולידו את שת שמנה מאת שנה ויולד בנים ובנות".