• כלים והכשרתם

תרווד חלבי על חצובה

כולל הלכה בית אל

י"א תשרי תש"פ
שאלה
שלום וברכה, תרווד חלבי מפלסטיק נפל על חצובה רותחת. האם ניתן להכשירו? כיצד? ישר כח
תשובה
שלום וברכה. ראשית יש לומר שאם החצובה הייתה יבשה וכן התרווד אין צורך להגעיל, מפני שיבש אינו מעביר. אך אם החצובה הייתה לחה וחמה צריך הגעלה. לגבי כלי פלסטיק, במידה והכלי עמיד בחום יהיה ניתן להכשירו על ידי הגעלה, כך דעת האגרות משה וחזון עובדיה. אך דעת הרב אלישיב שהכשרתו על ידי שיכניס אותו ג' פעמים למים רותחים שעל האש. למעשה יש להקל כדעה הראשונה שכן יש עוד פוסקים הסוברים כמותם. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי