- הלכה
- שליח הציבור
- הלכה
- קדושה
92
שאלה
בקדושה של שבת, האם הש״ץ צריך להגיד את הפסוק ״קדוש קדוש...״ ביחד עם הציבור, ואחר כך לחכות עד שיסיימו ״לעומתם משבחים ואומרים״ ולחזור מ״אז בקול רעש גדול"? או שהוא צריך לשתוק עד שיגיעו ל"לעומתם משבחים ואומרים״, ואז להתחיל ב״קדוש קדוש״?
תשובה
מרן השולחן ערוך (אורח חיים קד, ז) כתב שמי שנמצא באמצע תפילת הלחש לא יפסיק לא לקדיש ולא לקדושה, אלא ישתוק ויכוון למה שהשליח ציבור אומר, ויהיה כעונה.
מכאן נלמד שיש לשליח ציבור להוציא את אלו שעדיין מתפללים, ולכן עליו לומר את הפסוק בנפרד כך שיוכלו לשמוע אותו, שאם יאמר עם הציבור – לא יוכלו לשמוע אותו מי שעדיין לא סיימו את תפילתם.
המשנה ברורה בביאור הלכה (קכה, ד"ה "אלא שותקים") הסתפק בזה (עיי"ש שמשמע ממנו להורות כאגרות משה דלקמן). למעשה כך הכריע האגרות משה (אורח חיים חלק ג, ד), שיש לחזן להמתין ולא לומר את הפסוק עם הציבור אלא אחריהם, על מנת שיוציא את אלו שעומדים עדיין בתפילת הלחש.
הרב אוריאל מועטי
חזן המתפלל לאט מול ביזוי התפילה
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | כ"ב כסלו תש"ע

שליח ציבור במושב חילוני
הרה"ג יעקב אריאל | ט אדר ב' תשס"ח
חזרה על מלים או כפילת מלים בתפילה
הרב דניאל קירש | ג טבת תשפ"ג

האם מותר לעלות קטן לתורה
הרב נועם דביר מייזלס | כ"א אייר תשפ"ג

שם לילדה "אריאה"
הרב יצחק בן יוסף | י"ד שבט תשפ"ב
עד מתי אפשר להתפלל ערבית?
הרב חיים שרייבר | ה אדר תשע"ה
מתי אומרים תיקון חצות ןלאה
הרב חגי לרר | י"ח מרחשון תש"פ
