חתימה על מסמך עבודה לא מדוייק

הרב משה מאיר אבינר

ט ניסן תש"פ
שאלה
שלום וברכה, אישתי עובדת ברשות מקומית, ויכולה לקבל החזר על הוצאות שימוש בטלפון נייד. ביקשו שנחתום על טופס שהחשבון טלפון בבעלותה, ושהיא משלמת עליו. בפועל אני (בעלה) משלם על החשבון טלפון. כתבתי בטופס הזה, שזה טלפון שלה ואני משלם עליו, והם לא קיבלו את זה, וביקשו שאמחק את זה, ושיהיה כתוב שהיא משלמת. אנחנו באופן כללי, נמנעים מלחתום על מסמכים שאינם נכונים. מדבר שקר תרחק. השאלה מה לעשות במקרה הזה שהם מתעקשים שיהיה כתוב שהיא משלמת על הטלפון, ובאמת אנחנו ביחד בכסף אישתי ואני. אז מה זה באמת משנה שאני משלם על הטלפון. האם זה בסדר לחתום על מסמך שבפועל אינו נכון, ולקבל כסף על סמך זה. אשמח לתשובה מהירה. בברכה,
תשובה
שלום וברכה כיוון ששניכם יחד בכל הכספים ניתן לכתוב שהיא זו שמשלמת על הוצאות הטלפון. בפרט שעיקר האיסור לשקר הוא בבית הדין. אף שזה חמור לשקר גם מחוץ לבית הדין אך יש יותר מקום להקל כאשר אין זה שקר גמור. עיין במאמר באתר פסקים שמרחיב בסוגיה זוhttps://www.yeshiva.org.il/Psakim/File/1798 בברכה, שבת שלום