מדוע התורה נבראה לפני בריאת העולם?

הרב ש. יוסף וייצן

ג סיון תש"פ
שאלה
כבוד הרב שלום. כתוב במסכת פסחים שהתורה נבראה לפי בריאת העולם. ומסופר לפי מדרש בראשית רבא שהתורה נבראה לפני העולם בכדי שתיהיה סוג של תכנית בניה בשביל הקב"ה לעולם כולו. אך מדוע התורה הייתה צריכה להיות גנוזה תתקע"ד שנים עד לבריאת העולם וכד דורות מהבריאה ועד מתן תורה.
תשובה
שלום רב התורה לא נועדה להיות תוכנית לעולם הזה. התורה יש בה ערך עליון יותר ויותר שורשי מהעולם שלנו. לכן התורה קדמה לעולם משום שהיא שייכת גם לעולמות העליונים. אולם שלמות התורה היא כשהתורה גם תתגלה בעולם שלנו. התורה אינה בשביל העולם אלא העולם נועד בשביל להופיע בצורה שלמה את התורה. כל טוב