שאל את הרב

  • הלכה
  • פירות וירקות

ירקות עלים "מפוקחים"

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז אייר תשס"ה
שאלה
לאחרונה התברר לי שגם מסעדות בכשרות רגילה נדרשות להשתמש בירקות עלים ללא חשש חרקים. זהו צעד מבורך. אולם, כעת עולה בי חשש. האם כל המסעדות כעת משלמות יותר עבור ירקות בשיטת גוש קטיף? הרי מסעדות הידועות לי לא העלו מחירים. האם המושג "ירקות עלים מפוקחים" זהה לגידול בחממות כשיטת "גוש קטיף"? האם יש כאן איזו שיטת "ביניים"? ובכלל, יהודי המשתדל מאוד מאוד להדר בנושא זה, מה העצה היעוצה (מלבד לאכול בבית... מה שקורה בדרך כלל)?
תשובה
ירקות אלו הם בדרך כלל מגוש קטיף אך יש גם ממקומות פחות מהודרים. המסעדות משקיעות היום פחות זמן בבדיקת הירקות וחוסכות בכך עלויות, כגון הן משליכות פחות חלקים מהכרוב לכן העלויות מתאזנות.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il