• גזל ונזיקין

טעות של מהנדס

הרב יהודה אודסר

ו אב תש"פ
שאלה
מהנדס טעה ונתן אישור להוריד קיר לאחר מעשה הוא הודיע שטעה וכמובן צריך להחזיר ולתקן . השאלה על מי מוטל התשלום לתיקון והחזרת הקיר ?
תשובה
לא נפסוק דין ללא שמיעת שני הצדדים נלמד דין המפורש בשולחן ערוך (חושן משפט שו 'ו) כל אומן (איש מקצוע) המקבל כסף על עבודתו/ייעוץ שלו וכדו' שטעה ובעקבות טעותו נגרם נזק למי שקיבל את הייעוץ שלו הרי הוא חייב בתשלום הנזק מ"דיני דגרמי". זאת למרות שהוא לא עשה מעשה נזק בידיו אלא שעצתו /חוות דעתו גרמה לנזק הנ"ל. כמובן - שיש לבדוק קודם כל אם יש מנהג מדינה, בנוגע לשאלה זו, המקובל בתחום זה.