• כלים והכשרתם

הכשרת סירי שיש וליבון קל בבית

הרב יצחק בן יוסף

ה אלול תש"פ
שאלה
שלום רב! לאחרונה הבנתי שיכול להיות שאין אפשרות להכשיר סירים עם ציפוי אבן שיש בהגעלה אלא חובה בליבון קל. שאלה 1: אם בעבר כבר הכשרתי סירים עם ציפוי אבן שיש בהגעלה, אני צריכה להכשיר אותם שוב? (מדובר בהרבה סירים אם כך) שאלה 2: איך עושים ליבון קל בבית? מספיק להניח את הסיר על אש גבוהה כרבע שעה-חצי שעה וזהו? או שיש צורך להעביר את הסיר מכל צדדיו על האש- מבפנים מהדפנות וכו? אשמח מאוד לעזרה והסבר מפורט! תודה רבה רבה!
תשובה
למה צריך להכשיר סירים? האם הם נטרפו? סיר חדש לא צריך להכשיר. ולכן לא נראה שצריך הכשרה כל שהיא בוודאי לא להרבה סירים. (כלי העשוי מאבן מספיק הגעלה)