שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הכשרת כלים מפורצלן

undefined

רבנים שונים

ט סיון תשס"ה
שאלה
שאלתי עוסקת בצלחות קרמיקה\פורצלן (מהסוג הפשוט הנפוץ כיום) שנאכלו בהם מאכלי בשר (גם חמים) לפני כשנתיים , ומאז לא נעשה בהם כל שימוש. האם ואיך ניתן לאכול בהם כיום מאכלי חלב, הנני בן למשפחה מעדות המזרח.
תשובה
כיון שעבר זמן רב ומדובר על כלים שלא יכולים לעמוד בהגעלה והשימוש נעשה בהם ככלי שני ניתן להקל להשתמש בהם בדיעבד. (בשם הרב זלמן מלמד).
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il