חטא המתאווים

הרב חיים שרייבר

ז מרחשון תשפ"א
שאלה
כתוב בבמדבר פרק יא פסוק ד שהעם רצה לאכול בשר. שואל רש"י מדוע שאלו, הרי היה להם צאן? ומשיב שבאמת היה להם בהמות, אלא שמבקשים עלילה; אם כן, למה משה לא ענה להם שישחטו את בהמתם? ואם מבקשים עלילה אז שיבקשו רק מה שהאמת אין להם, ולא גם בשר, כגון מה שעשה קורח.
תשובה
שלום כפי שכותב הספרי שמביא רש״י: ״אין מתאוננים אלא מתרעמים מבקשים עלילה היאך לפרוש מאחרי המקום״, לא היה חסר להם בשר אלא חיפשו תירוצים לא לקיים את רצון ה׳, משה הבין זאת ולכן לא רצה להיכנס איתם לויכוח על הבשר כיון שאז היו מוצאים עלילה אחרת אלא פנה להקב״ה שידע להדריכו כיצד לטפל בתלונה זו. בשעה שאדם מחפש עלילה לא חשוב לו הדרך אלא המטרה ולכן גם להם לא היה חשוב על מה יתלוננו אלא התוצאה לפרוש מ-ה׳. יום טוב