• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

עשיית מלאכה אחרי זמן הדלקת נרות

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ד מרחשון תשפ"א
שאלה
בשבוע שעבר ראיתי (באינטרנט) שכניסת שבת היא ב 16:33 והתעכבתי עם כמה דברים ורק אחרי עשר דק' הדלקתי נרות. האם זה חילול שבת?
תשובה
שלום וברכה לשואלת הנכבדת! זמן הדלקת נרות שכתוב בלוחות זמנים אינו הזמן בו נכנסת שבת, אלא זהו זמן שנהגו במקומות מסוימים להדליק נרות, כדי שיספיקו להדליקם בנחת ולקבל תוספת שבת לפני השקיעה, כיון שבזמן השקיעה נכנסת שבת ואז אסור להדליק נרות. בירושלים נוהגים להדליק נרות 40 דקות לפני השקיעה ובשאר המקומות 20 דקות, לכן ודאי שלא חיללת שבת. עם זאת ראוי ונכון להדליק בזמן שכתוב בלוחות, כדי למנוע מצב שמדליקים בסמיכות לזמן השקיעה ובכך עלולים חלילה להיכשל בחילול שבת. בברכת השבת,