• שבת ומועדים
  • חנוכה

האם יוצא בברכת שהחיינו של האישה בהדלקת נרות חנוכה

הרב יצחק בן יוסף

כ"ח כסלו תשפ"א
שאלה
לרב שלום, אשתי הדליקה נרות בביתנו בלילה הראשון, האם יצאתי ידי חובה בברכת שהחיינו שלה?
תשובה
נחלקו הפוסקים בכך לדעת הב"ח וכה"ח שיברך בלילה השני ברכת שהחיינו. ולדעת מאמר מרדכי, משנ"ב (תרעו,ז) שיצא ידי חובה אף בברכת שהחיינו. ונראה שסברתם שיוצא בכל הברכות ואין הבדל בין ברכת שהחיינו לברכות האחרות שיוצא ידי חובה. וכך כתב ילקו"י שלא יברך מדין ספק ברכות להקל,( ואמרו לי שבהוצאה חדשה כתב שיברך) למעשה לא יברך ויצא ידי חובה בברכת האישה, ואם רצונך לצאת ידי כל הדעות תחדש בגד להדלקת נרות ותברך שהחיינו.