• בר ובת מצוה

מתי להניח תפילין ולעלות לתורה כשבר המצווה בשבת?

הרב יצחק בן יוסף

שאלה
שלום כבוד הרב .. אני מלמד את אחייני אליה לקראת עלייתו לתורה בבר המצווה שלו . אליה יהיה בן 13 בתאריך כ באייר תשפ"ב , שיוצא אי"ה בשבת פרשת בחוקותי . רציתי לשאול האם עליו לעלות לתורה בו ביום ? האם הוא יניח תפילין בברכה רק ביום שני כ"ב באייר , לאחר קריאת התורה ? רציתי לציין כי אחייני הוא ספרדי . אשמח מאוד לתשובה . תודה רבה .
תשובה
שיהיה במזל טוב, יעלה לתורה בפרשת בחוקותי. ראוי להתחיל להניח תפילין חודש בר המצווה, להתחיל מיד לאחר חג הפסח, ושיהיה בשעה טובה.