• שאלות כלליות

קניית נכס של אנשים שמתו מוות טרגי

הרב דוד חי הכהן

ח טבת תשפ"ב
שאלה
שלום רב כבוד הרב, אני ואשתי שוקלים קניית דירה של זוג מבוגר שנהרגו בתאונת דרכים קשה, בבקשה עצתך כיצד לנהוג? האם כדאי לרכוש נכס שכזה? במידה ואין בעיה, מלבד החלפת כל המזוזות בבית וחנוכת בית, האם כבודו ממליץ על פעולה נוספת לברכת הבית? תודה רבה על זמנך כבוד הרב, בן דוד יוסף
תשובה
אין שום בעיה לקנות בית כזה אלא שיש לעשות אחרי הקניה חנוכת הבית בנוכחות עשרה אנשים שיקראו את המשניות, ובזמן קביעת המזוזה יברכו אתכם בברכה שבספר חנוכת הבית. מובן שחשוב גם לתת צדקה. ובזכות התורה והצדקה תזכו לחיים טובים וארוכים.