משחק כדורגל ששודר שבת

הרב יהודה אודסר

כ"ה שבט תשפ"ב
שאלה
בס"ד שלום לכבוד הרב רציתי לשאול אם יש משחק כדורגל ששודר בשבת ב3 האם מותר לי לצפות בתקציר שלו ביום ראשון או בכל יום אחר . הרמב"ם פסק (הל’ שגגות פ"ב הל’ ב’) ששגגת כרת שמה שגגה. בפשטות, האנשים שאינם שומרי תו"מ אינם יודעים, לצערנו, מהו כרת, וע"כ הם מוגדרים כשוגגים כשהם מחללים שבת. השו"ע (או"ח סי’ שיח סע’ א’) פסק שהנאה ממעשה שבת שנעשה בשוגג מותרת לאחרים מיד במוצ"ש (ואפ’ שנעשה בשבילם, מכיוון שמתיר במוצ"ש אפי’ למחלל עצמו להנות ממעשהו). אם כן, האם מותר לראות במוצ"ש משחק כדורגל שצולם בשבת? חוץ מזה אולי ישנה בעיה שקדושת השבת נרמסת וע"כ יש לאסור, אך גם אם כן, מעיקר הדין יהיה מותר להנות ממעשה שבת זה?
תשובה
עיין בתשובתו של הרה"ג הרב דב ליאור שליט"א באתר https://www.yeshiva.org.il/ask/42644