• נחשב נדר?

נדר שמיד לאחר מכן התחרט

הרב נועם דביר מייזלס

י"ז אדר א' תשפ"ב
שאלה
בן זוגי נדר נדר בילדות שלנו בשעת כעס אמר שיקרה להן דבר רע מאוד אם נחזור להיות ביחד (קרה במהלך ריב ובשעת כעס) 5 דקות לאחר מכן הוא כבר התחרט. מה הוא צריך לעשות על מנת לבטלו ?
תשובה
שלום רב. אין זה לשון נדר, ולכן אין צורך בהתרה. עם זאת להבא צריך להמנע מסגנון דיבור שמנבא רע, כיון שיש כח לדיבור לטוב ולרע. כעת מה שצריך לעשות, זה להרבות בדיבורים טובים, ויהי רצון שהדיבורים הטובים שתדברו יתממשו לטובה ולברכה. ברכה והצלחה,